torstai 13. maaliskuuta 2014

Lies create limitations - valheet luovat rajoitteita

Löysin tuon otsikon sitaatin yhdestä artikkelista ja se on todella osuva. Välillä tuntuu, että mun pää on niin täynnä vääriä tulkintoja ja paikkaansapitämättömiä "totuuksia" ihmisistä ja asioista. Joskus on jo tuntunut, että niistä on päässyt, mutta sitten kun vaikka joku niistä onkin totta, niin sitten alkaa uskomaan niitä muitakin valheita taas. Esimerkiksi jos kuvitellaan, että ajattelisin, että ihmiset hylkää ja sitten joku oikeesti alkaiskin hylkiä mua siis ihan aikuisten oikeesti, niin sitten alkaisin epäillä kaikkia ihmisiä.Ollaan käsitelty traumaperäisen dissosiaation vakauttamisryhmässä noita valheita ja niitten vaikutusta elämään. Hyvin kapeuttavaahan ja rajoittavaahan se on, koska moni valhe tai väärä tulkinta jotenkin aiheuttaa sitä, että eristäydyn muista.

Nyt sentään välillä osaan tunnistaa valheen. Se on niin hankalaa kun ne tuntuu tosi todellisilta ja niissä on tunteet mukana. Noh..tässä opetellaan. PALJON on opettelemista.

Tietysti myös realismi on hyvä säilyttää. En nyt oletakaan, että esim. minusta yhtäkkiä vaikka tulisi joku uraohjus tai jotain muuta vastaavaa. Omat voimavarat on hyvä tiedostaa ja lahjat myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.