keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Netin liikakäytöstä vieroittautuminen

Usein mielenterveyskuntoutujille kuten minulle käy niin että illat vierähtää netissä...elämäänsä paetessa...ja yksinäisyyden tunnettaan karkuun juostessa.

Onko teillä rakkaat kanssakuntoutujat onnistuneita kokemuksia netin liikakäytöstä vierottautumiseen? Oliko se vaikeaa, mitä löysitte tilalle? Tuliko paha ahdistus?

Itseäni harmittaa niin paljon, kun jumitan netissä. Aina illan päätteeksi on sellainen olo, että ois voinut tehdä vaikka mitä muuta paljon rakentavampaa ja myös sellaista, joka tuottaisi parempaa mieltä. Tuntuu varsinkin työpäivän jälkeen usein, että illat menee netissä "hukkaan". Facebookkia nyt ainakin aion rajoittaa jouluksi ja joulun jälkeen. Harkitsen jopa lakkoilua sieltä. Kerran tein niin radikaalin tempun, että poistin tilini sieltä muutamaksi kuukaudeksi. Oli aluksi vaikeaa, mutta kyllä selvisin siitä ja tuntui, että ei se sitten ollutkaan niin vaikeaa kuin olin olettanut. Menin takaisin, koska silloin oli ns. haku päällä ja olin ihastunut yhteen tyyppiin, joka oli facebookissa ja noh..juteltiin sitä kautta sitten...sille tielle facebookkiin sitten jäin.
Onko teillä koskaan tunnetta (siis muillakin kuin mt-kuntoutujilla), että teidän pitää pysyä kärryillä s-posteistanne, facebookista, uutisista, tapahtumista jne. jne..ja tuo kaiken "uutisvirran" seuraileminen addiktoi teitä kovasti. Mulla on sellainen fiilis. Joskus jopa niin, että tuun vihaiseksi, jos en pääse nettiin...ehkä siis ois syytä pitää breikkiä tai laittaa itselleen jotkut pelisäännöt. Tää on pahentunut sen jälkeen, kun sain ensimmäisen älypuhelimeni viime jouluna. Blogia tietty kirjoittelisin.....tää on vähän eri asia. Tästä en ajattele, että aika menee hukkaan, sillä onhan tää paljolti sellaista terapeuttista juttua.

Antakaa mulle vinkkejä lakkoilusta tai addiktion katkaisemisesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.