sunnuntai 10. marraskuuta 2013

SSRI-lääkkeet ja vierotus

Kun aloin syömään kymmenen vuotta sitten SSRI-lääkettä masennukseen ja ahdistuneisuuteen, sanottiin että se ei aiheuta riippuvuutta. Totesin, että sepä hyvä ja syöskentelin sitten sitä kymmenen vuotta.

Nyt, kun olen aloittanut uuden lääkkeen ja vähentänyt tätä Sepram -nimistä lääkettä, niin vieroitusoireet ovat olleet KAMALAT. Ne eivät ole vain psyykkisiä (ahdistuneisuus= ahdistus pakkoajatukset, paniikkikohtaukset), vaan myös TODELLA kehollisia. Minulla on joka päivä...suuren osan päivästä parestesiaa eli tunnetilaa, jossa ihminen kokee kihelmöintiä ja pistelyä kehossaan. Samoin kyky rentouttaa kroppaa on kadoksissa. Se on kuin jatkuvassa valppaustilassa. ONNEKSI uni on alkanut maistumaan Se on suuri siunaus. Muuten en voisi kyllä käydä töissä ollenkaan.

Laskin lääkettä 50 mg:sta 30:mghen, joka oli toisen lääkärin mielestä jota konsultoin, tosi iso yhtäkkinen lasku. Hän sanoi, että kannattaa laskea tästä lähtien max. 10 mg kerralla. Niin..5 mg:tä oon nyt kokeillut ja vieroitusoireet on hirveät. En pysty laskeen heti 30:sta alaspäin.. Haluaisin sellaisen tasaisen jakson ennen kuin taas rupean kiduttaan itseäni. Mutta en tiedä ymmärtävätkö lääkärit tätä. Periaatteena heillä on, että kahta lääkettä, jotka on samaan asiaan, ei kannata syödä samaan aikaan. Mutta, entä jos vaikka on pakko?
Näitä lääkkeitä voi siis kuitenkin syödä samaan aikaan.



No joo..päätin, että huomisesta alkaa sitten fyysisiin oireisiin Pilates, BodyBalance ja kuntosali. Jotain on pakko itse tehdä, että kestää olla kehossaan. Lisäksi uiminen kai rentouttaa ja hieronta varsinkin näitä parestesiaoireita.

Kuulin, että jollekin oli sanottu, että SSRI-lääkkeistä vierottautuminen kestää niin monta kuukautta kun on niitä vuosia, joita olen sitä syönyt. Tämä siis minulla olisi 10 kk. Aikamoista!!

Voi että, olisi niin hienoa, kun ei tarvisi käyttää lääkkeitä ollenkaan, eikä miettiä niiden yhteisvaikutuksia, eikä tapella lääkäreitten kanssa niistä tai kokea vierotus- tai aloitusoireita.

Vai johtuukohan nää sittenkin uudesta lääkkeestä? Hmm.. Se on ainakin auttanut mielialaan. Huoh. Näillä mennään nyt uuteen viikkoon kuitenkin..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.